Γυμνάσιο Βυρώνειας 26 4 2024 Ολυμπιακή Εβδομάδα

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσοι εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού. Απευθύνεται σε σχολικές μονάδες της χώρας και συγκεκριμένα σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες μαθητών/τριών: 6-8 ετών (Δημοτικό), 9-12 ετών (Δημοτικό), 13-15 ετών (Γυμνάσιο).

Την Παρασκευή 26 Απριλίου οι μαθητές του Γυμνασίου Βυρώνειας συμμετείχαν σε δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», για το σχολικό έτος 2023-2024. Ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Μαυρωτάς (πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο) μίλησε για τις Ολυμπιακές αξίες και την Αθλητική ακεραιότητα. Έτσι ακούσαμε για τα ολυμπιακά ιδεώδη όπως το “ευ αγωνίζεσθαι”, “ευγενική άμιλλά”, την αξία της νίκης αλλά και του ωραίου, τίμιου αγώνα.

Στη συνέχεια συμμετείχαν μαζί με πολλά άλλα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας δρόμου Γιώργο Μπουγλά ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις που του απεύθυναν μαθητές: “Πως διαχειρίζεστε το άγχος κατά τη διάρκεια των αγώνων;”, “Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αγώνας;” κλπ “Αποκτήσατε φίλους μέσα από τον αθλητισμό;” ήταν η δική μας ερώτηση.