Η Βυρώνεια προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εκδρομές στη φύση και στην ευρύτερη περιοχή γύρω της.

Ο επισκέπτης μπορεί:

Να επισκεφθεί το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας το οποίο βρίσκεται δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και είναι το πρώτο ενυδρείο στην Ελλάδα με θέματα ψαριών του γλυκού νερού.

Να αναρριχηθεί στο όρος Μπέλες (αν και είναι δύσκολη η αναρρίχηση) και να εντυπωσιασθεί από τα δέντρα των καστανιών και των πλατάνων, από τα σπάνια λουλούδια (όπως άγριες ορχιδέες και άλλα σπάνια αγριολούλουδα), και να δει από ψηλά την εκπληκτική θέα της λίμνης Κερκίνης.

Να επισκεφθεί τους τρεις ναούς του χωριού, τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Επίσης σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό βρίσκονται το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι, τα οχυρά του Ρούπελ και φυσικά η Λίμνη Κερκίνη.

Φαγητό

Στη Βυρώνεια υπάρχει ταβέρνα, ουζερί, πιτσαρία και σουβλατζίδικο με καλό φαγητό και εξυπηρέτηση, και επίσης καφετέρια και παραδοσιακά καφενεία για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής και του ελληνικού καφέ.

Διαμονή

Στα διπλανά χωριά (Ακριτοχώρι, Κερκίνη, Πορόια) υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ξενώνες, για να φιλοξενήσουν τους ταξιδιώτες που θα έρθουν να επισκεφθούν το όμορφο χωριό